Kestliku näituse mudel

Parimad praktikad

10
Üritused ja programmid

Meie muuseumil on oma aed, kus kasvatame maitsetaimi, juurvilju ja muud, mida kasutame muuseumi köögis kokandusõhtutel.

Kalamaja muuseum

Varakevadel metsateemalise näituse avamisel kinkisime meeskonnale tänutäheks värskete lehekestega kaseoksakimbud. Hoidsime neid eelnevalt nädala toasoojas suhkruvees, et lehekõrvad õigeks ajaks välja tuleksid.

Adamson-Ericu muuseum

Nügimine on käitumisökonoomikast pärit mõiste, mille all mõeldakse inimeste käitumise mõjutamist soovitud suunas. Muuseumihoones saab teha mitmeid väikeseid muudatusi (n-ö mükse), et nügida inimesi tervislikumate ja kestlikumate valikute poole. Näiteks võib muuseumikohviku riiulil asetada puuviljad kreemikookidest ettepoole. Kui keskkonnasõbralik käitumine pakub elamust või suurendab kaasatust, on inimesed varmamalt valmis seda tegema. Muutke näiteks treppide kasutamine põnevaks trepiastmetele huvitavate faktide lisamisega või pakkuge võimalust infovoldiku/kaelapaela tagastamisega samal ajal hääletada, kas üritus meeldis või mitte. Võimalusi on palju.

Meie muuseumi suvekohvikus, mida peavad noored, kasutatakse piparmünti ja murulauku, mis kasvab kohviku kõrval peenras. Meie maja ees on kaks ülisuurt elurikkuse peenart, mis on suvel täis õitsvaid lilli ja meelitavad ligi mesilasi.

Kalevipoja muuseum